INFORMATIE BETREFFENDE GRIEP- EN COVIDVACCINATIE: 

Wie? 
* personen van 65 jaar en ouder
* personen die langdurig verblijven in een zorgvoorziening, bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum
* personen met bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen
* longaandoeningen
* leveraandoeningen
* metabole aandoeningen zoals diabetes type 1 en 2 
* hartaandoeningen 
* neurologische aandoeningen en ernstige psychische aandoeningen zoals dementie
* bepaalde zeldzame ziekten (waaronder het syndroom van Down). 
* alle personen met immuunstoornissen en hun gezinsleden
* zwangere vrouwen
* personen met obesitas (BMI > 40)
* alle personen die in de zorgsector werken, in en buiten zorginstellingen

*personen tussen 50-65 jaar: afhankelijk van medische voorgeschiedenis en levensstijl.

Waar? 

Zowel voor een COVID- als een griepvaccin kan je bij de huisarts terecht. Er zullen in Huisartsenpraktijk Kolegem specifieke momenten vrijgemaakt worden voor het plaatsen van de vaccins. Lukt het niet om op deze momenten naar de praktijk te komen? Dan mag je gerust een gewone consultatie inboeken tijdens de normale consultatie-uren. 

Wanneer? 

COVID: begin oktober
GRIEP: eind oktober, begin november.

Je kan ervoor kiezen om voor je COVID vaccin te wachten tot eind oktober, zodat deze tegelijkertijd met je griepvaccin kan geplaatst worden tijdens onze vaccinatie-momenten. Wij adviseren wel, zeker voor kwetsbare groep, om tijdig te vaccineren, aangezien de COVID piek vroeger verwacht wordt dan de grieppiek. 

Hoe?

Zowel op zaterdag 21 oktober als op zaterdag 28 oktober zullen wij gratis vaccinatie-momenten inplannen van 8u30-12u00. Deze kunnen telefonisch of via griep-covid vaccinatie ingepland worden. Daar selecteer je ‘Griep & Covoid vaccinatie’ en kan je op de ingeplande dagen een afspraak inboeken.

! Opgelet: er zal enkel ruimte gemaakt worden voor het plaatsen van een vaccin, heeft u voorschriften nodig of andere medische problemen/vragen, gelieve dan een consultatie in de week in te plannen. 

! Wens je toch vroeger te vaccineren voor COVID, dan kan je gerust een normale consultatie tijdens de week inplannen. Gelieve bij je reden van afspraak te noteren dat het om een COVID-vaccinatie gaat, zodat wij deze tijdig kunnen bestellen.

Contacteer ons